Goldies Opdraet

Opdraet af hamstere

Piber hjulet?

Hvis hjulet piber, så prøv at smøre det med noget madolie på bagsiden i midten, hvor den lille dut, som skal holde hjulet fast, stikker ud. Drej derefter hjulet rundt et par gange. Nu piber hjulet ikke længere.

OBS!: Hamsteren kan godt finde på at slikke madolien af, men det er ikke farligt for den, så længe den kun får en smule indenbords.

Pelsen er filtret

Hvis du har en langhåret guldhamster, kan pelsen nemt blive filtret. Til dette kan man bruge en tandbørste til at rede hamsterens pels med. (Tandbørsten skal være blød). 

Er der knuder i hamsterens pels, skal de klippes af. Dette kan du gøre med en lille saks, men pas på at du ikke klipper i hamsteren!

Hvor skal jeg gøre af børsten?

Hvis du aldrig kan finde børsten til din hamster eller ikke ved, hvor du skal gøre af den, så er dette her et godt tip (Duna-bure):

1. Dette er, hvad du skal bruge: tandbørsten, en saks, noget tape, og en holder til en vandflaske/tykt ståltråd:           

  

2. Du klipper holderen over på midten:  

  

3. Så bukker du de to stykker, så du har to, der ser sådan her ud: 

4. Du klistrer den fast med tape på ruden (uden på buret):                                                                   

        

5. Så sætter du tandbørsten ned i, og lader den hvile på kanten: 

6. Sådan bliver resultatet:

 

Ekstra, billigt legetøj

Mangler hamsteren aktivering, og har du ikke lige økonomien til at gå ud og bruge en masse penge på nyt legetøj, så er dette en god idé:

Toilet- og køkkenruller, som gerne må har lidt papirrester siddende på sig (det må ikke være farvet papir). Hvis hamsteren ikke kan komme ordentligt igennem dem, plejer de at gnave dem i stykker og bruge det som redemateriale. Det er supergod aktivering for hamsteren, og den elsker det!